GHIDURI ȘI RECOMANDĂRI

  • Ghiduri disponibile la www.ms.ro:
  • Ghid pentru întocmirea listei naţionale privind menţiunile de sănătate asociate alimentelor articolul 13 – Regulamentul 1924/2006.
  • Recomandări privind Aprovizionarea cu Apă şi Canalizare în cazul Fenomenelor Meteorologice Extreme
  • Opinia Comisiei Stiintifice asupra aditivilor alimentari, aromelor, materialelor si accesoriilor utilizate in prelucrarea alimentelor (AFC) Recomandari pentru intocmirea unui dosar pentru evaluarea de catre EFSA a sigurantei procesului de reciclare in productia de materiale plastice reciclate utilizate in materiale si obiecte ce vin in contact cu produsele alimentare.
  • Instrucţiuni pentru testarea migrării aminelor aromatice primare de pe articolele de bucătărie din poliamide şi pentru formaldehide de pe articolele de bucătărie din melamine
  • Orientarea Uniunii privind Regulamentul (EU) Nr. 10/2011 pentru materialele plastice şi articolele destinate să vină în contact cu produsele alimentare, din punct de vedere al lanţului de aprovizionare
  • Recomandările Uniunii legate de Regulamentul (EU) Nr. 10/2011 privind materialele plastice şi articolele destinate să vină în contact cu alimentele